Hur man kan jorda sig

När man talar om jordning kan man mena den jordning som man bör göra vid till exempel medialt arbete och då man använder sig av kristaller med hög vibration, och den jordning man menar då är mental och själslig jordning. Då man talar om jordning kan man också mena kroppslig jordning. och fördelarna med att vara jordad kroppsligt är något som nyligen upptäckts inom vetenskapen.

 

Kroppslig jordning

Vår jord har en svag, elektrisk laddning, vilket gör att jordytan består av en otrolig mängd negativt laddade fria elektroner. Vi människor består också av en elektrisk laddning, där vi genom olika processer i kroppen får ett underskott att negativa laddade elektroner. Detta sker bland annat genom vår syresättning, då det skapas fria syreradikaler som saknar en elektron. Den fria radikalen blir inte stabil då den inte har sin elektron, och kan därför skapa skada i vår kropp på olika sätt. Det är därför antioxidanter är så viktiga för oss, då de avger en elektron till den fria radikalen och gör den ofarlig. Att jorda sig betyder inom vetenskapen att man har direktkontakt med jorden, och därigenom tar upp de fria elektronerna som sedan oskadliggör de fria radikalerna i kroppen. Detta gör också att vi går från att ha varit positivt laddade till att inte ha någon elektrisk laddning alls, vilket är det normala för oss. Detta gör att vi kan förhindra och läka många av de skador som kroppen får på grund av de fria radikalerna, såsom kroniska inflammationer, sömnproblem, allergier och autoimmuna sjukdomar.

 

Hur man kan jorda sig kroppsligt

För att jorda sig måste man ha direktkontakt med jorden, vilket gör att man till exempel inte kan jorda sig genom att gå på marken om man har skor på sig. Nedan följer några tips på hur man bäst kan jorda sig.

Gå barfota i gräset. Att gå barfota i gräset eller direkt på marken är ett mycket effektivt sätt att jorda sig på, då kroppen snabbt kan fånga upp de fria elektronerna och tillgodogöra sig dem. Underlaget spelar inte så stor roll så länge det är naturligt underlag på marken, men konstgjorda underlag såsom asfalt fungerar inte att jorda sig genom.

Vara i vatten. Att vara i vatten är ett av de absolut bästa sätten att jorda sig på, då hela kroppen kan omslutas i vattnet och omges av de fria elektronerna som bildas. Bäst effekt får man då vattnet är i rörelse, som i havet, i en bäck eller ett vattenfall.

Använda sig av jordningsmatta. Om man inte vistas mycket ute i naturen kan man använda sig av olika hjälpmedel för att ändå kunna ta del av den jordande energin, och man kan då använda sig av så kallade jordningsmattor av olika slag. Jordningsmattan är sammankopplad genom en sladd till en jordstav som man sätter i marken, och man kan få in de fria elektronerna genom jorden till sin lägenhet på andra våningen om man vill. Jordningsmattan finns i olika former, och kan bland annat användas som lakan när man sover eller som underlag under fötterna när man sitter och arbetar eller tittar på tv.

Att använda sig av jordningsmatta gör att man kan få jordande energier under mycket längre tid än man får de stunder som man går barfota i gräset, vilket därför ger en mycket större effekt. Jordningsmattor är inte skadliga, utan en natts sömn på en jordningsmatta motsvarar en natts sömn ute på marken och har inga bieffekter. Det man dock kan vara uppmärksam på är om man till exempel äter medicin mot sköldkörtelproblem eller inflammation, då man riskerar att få en överdosering av medicinen när man får effekt av jordningen. Några av jordningen effekter är bland annat att påverka sköldkörtelns funktion, göra blodet tunnare, reglera sockerbalansen och minska inflammation. Kroppens processer stabiliseras och balanseras med hjälp av jordning, vilket gör att man kanske kan trappa ner sina mediciner efter en tids användning. Mer information om jordning kan man läsa på earthingpeople.se, där man också kan köpa produkter för jordning, bland annat jordningsmattor och jordningslakan.

Tecken på att man är ojordad

När man är ojordad mår man oftast inte så bra, och man kan också utveckla sjukdomar och olika kroppsliga symtom och besvär. Några tecken på att man är ojordad kan vara att man ofta är trött och har sömnsvårigheter, har kroniska inflammationer, allergier, känner en stress i kroppen och har mycket muskelspänningar. Att inte vara jordad kan också ha medföra en obalans i kroppens biologiska rytm.

Saker man bör undvika för att inte bli ojordad är bland annat att äta mycket socker, vara i närheten av elektronik under långa stunder, stress, att befinna sig en längre tid på curry- eller Hartmannlinjer, samt att dricka kaffe och svart te.

 

Att jorda sig mentalt och själsligt

När man arbetar med högre energier är det viktigt att man ser till att hålla sig jordad mentalt och själsligt. Det kan vara lätt att tänka att det kanske till och med är positivt för sin andliga utveckling att släppa fotfästet lite grann från det vardagliga och från vår jord, och att det är det som sker när man får en ökad vibration eller ökade mediala förmågor. Det är dock så att det då istället är extra viktigt att hålla sig jordad, för att man ska vara i balans och må bra. Man kan också tänka att det finns en anledning till att vi är här på jorden, och att vara ordentligt jordad är något som underlättar vårt arbete både här och tillsammans med andevärlden.

 

Hur man kan jorda sig

Det finns flera olika sätt att jorda sig på, och här följer några av de vanligaste sätten:

Visualisering. Ett vanligt sätt att jorda sig på är att visualisera att rötter går från solar plexuschakrat i magen, ner till fötterna och sedan vidare ner i marken till jordens inre. Detta gör att man känner sig förankrad och i kontakt med jorden. Man kan också arbeta med att stärka sitt rotchakra genom att under en meditation visualisera hur rött ljus strålar från det.

Arbeta med kristaller. På samma sätt som det finns kristaller med en hög vibration, finns det också kristaller som fungerar jordande. Dessa kristaller samarbetar med vårt rotchakra, som också hjälper oss att hålla oss jordade. Exempel på jordande stenar är hematit, svart turmalin, kyanit, svart obsidian, röd jaspis och mossagat. Stenarna kan man bära som halsband eller ha i fickan.

Vara ute i naturen. Att vara ute i naturen är jordande och läkande för själen. Om man vill kan man prova att krama ett träd för extra jordning. Att vara ute i sol, vind och vatten är ett mycket bra sätt att jorda sig på.

Äta grönsaker som växt under jord. Att äta sådant som växt under jorden hjälper till att ge en jordande effekt. Exempel på jordande grönsaker är morötter, potatis och palsternacka. Även rå kakao är bra för jordning.

Fysisk aktivitet. Att röra på kroppen gör att vi jordar oss, och exempel på bra aktiviteter för jordning kan vara att plantera i trädgården, dansa eller att gå en promenad i skogen.