Välkända medium i Sverige

Terry Evans

Om Terry Evans: Terry Evans är född 1948 i Surrey i Storbritannien, men bor numera i Sverige vid sin kursgård Fanthyttan utanför Örebro. Terry Evans driver företaget Creative Experiences, och genom detta arrangerar han exempelvis storseanser runt om i landet samt kurser i medialitet och personlig utveckling. Han är också delägare i tidskriften Ascala Magazine, som bland annat innehåller artiklar kring spirituell utveckling.

Känd från: Terry Evans har länge varit ett välkänt medium i Sverige, men har nått en ännu större publik genom sin medverkan i tv-programmet Förnimmelse av mord (kanal 5) och Det okända (Sjuan).

Medial bakgrund: När Terry Evans var 22 år började han sin mediala utbildning genom att delta i en medial utvecklingsgrupp i Claphams Spiritualistiska Kyrka i London, som byggde på utbildningslinjer utifrån Spiritual Nationalist Unions vilket är en av de största spirituella grupperna i världen. Där gick han en tre år lång mediumutbildning, och blev certifierad 1985.

Sittningar och kurser: 

Terry Evans ger inte längre några privata sittningar eller husrensningar, men detta erbjuds genom ett medium vid namn Ingela Collin som är verksam vid Fanthyttan.

Terry Evans håller flera olika kurser på sin kursgård i Fanthyttan, såsom Medial undersökning och rening, Ledarskap och intuition, Att lära sig förstå mediala upplevelser samt en femdagarskurs i personlig- och medial utveckling.

Böcker: 

Berget – Vägen till frihet (2004). En bok där Terry Evans berättar bland annat om sin personliga utveckling, och hur hans Bergsmeditation kom till. Finns att köpa på Terry Evans hemsida.

Hemsida: creativexperiences.se, samt Terry Evans blogg terryevansmedium.se.

Kontakt: Kursgården Fanthyttan går att nå via telefon och mail, se hemsida för kontaktuppgifter.

 

Benny Rosenqvist

Om Benny Rosenqvist: Benny Rosenqvist föddes 1962, och bor idag i Malmö. Tidigare arbetade han som frisör, men är idag verksam som medium på heltid.

Känd från: Benny Rosenqvist är frontperson i tidningen Nära, vilket är Sveriges ledande tidning inom andlighet. Han har också en frågespalt i Hemmets Journal. Han har också skrivit flera böcker om andevärlden och om sin bakgrund och mediala och personliga utveckling.

Medial bakgrund: Då Benny Rosenqvist var barn blev han allvarligt skadad i en bilolycka, och han hade då en nära-döden-upplevelse som påverkade honom väldigt mycket. Han fick då bland annat träffa sin andliga vägledare, och hans andliga resa tog sin början.

Sittningar och kurser: 

Benny Rosenqvist ger privata sittningar och readings i Stockholm, Malmö och Göteborg, och han håller också kurser, föreläsningar och storseanser runt om i Sverige. Många är kopplade till tidningen Nära, där han är frontperson. Genom tidningen Nära anordnas också andliga resor med Benny Rosenqvist, till flera olika platser runt om i världen såsom Bali, Indien och Vietnam.

Böcker: 

Kärleken som healing (2016). En självhjälpsbok om kärlek och relationer, och om hur vi kan hitta vår livspartner.

101 frågor om andlighet (2016). En bok där Benny Rosenqvist ger sina svar på 101 frågor om andlighet, inskickade av läsare till tidningen Nära.

Healing: för ett bättre liv (2015). En bok om healing och om hur vi kan lära oss att använda healingenergin i vardagen.

Guiderna: andevärlden hjälpte mig att leva utan rädsla (2014). En självbiografi där Benny Rosenqvist berättar om smärtsamma delar från sin barndom och uppväxt, och hur det har format honom till den han är idag.

Mellan himmel och jord (2012). En bok om personlig utveckling, och om hur man bland annat kan bryta gamla tankemönster och beteenden och kunna förlåta andra och sig själv.

En resa i min själ (2012). En bok om tidigare liv, där man bland annat får läsa om flera av Benny Rosenqvists tidigare liv.

Ljusfolket: andra sidan – så funkar det (2011). Slut på förlaget. Om andra sidan – om allt från vår livsplan, intuition till tvillingsjälar och utomjordingar.

Överlevaren (2005). Slut på förlaget. Om Benny Rosenqvists uppväxt, medialitet och om hans syn på döden och livet på andra sidan.

Hemsida: bennyrosenqvist.se. 

Kontakt: Privatseans och readings bokas via telefon, se kontaktuppgift på hemsidan.

 

Vendela Cederholm

Om Vendela Cederholm: Vendela Cederholm är född 1952 och bor i Strängnäs. Vendela Cederholm har varit verksam som spiritualistiskt medium sedan 1995, och är VD och huvudlärare för företaget Academy for Inner Potential som erbjuder utbildning inom personlig- och andlig utveckling. I grunden är Vendela Cederholm utbildad speciallärare, och hon har också studerat teologi och religionsvetenskap.

Känd från: Vendela Cederholm har medverkat i tv-programmen Det okända (Sjuan) och Akademin för det okända (Sjuan), där hon var lärare och jurymedlem.

Medial bakgrund: Vendela Cederholm blev certifierat spiritualistiskt medium 1995, och har sedan dess arbetat som medium och lett kurser i intuition och medial utveckling.

Sittningar och kurser: 

Vendela Cederholm erbjuder flera utbildningar och kurser genom sitt företag Academy for Inner Potential, såsom mediala utvecklingskurser och utbildningar för att bli certifierat medium. Företaget erbjuder också kortare kurser inom personlig och andlig utveckling. Vendela Cederholm erbjuder också storseanser och gruppseanser. Medial vägledning över telefon förmedlas genom Vendela Cederholm, där hon själv rekryterar de medier som tar emot samtalen.

Böcker/tarotlek: 

Solkorten (2011). 60 st kort med medföljande bok för meditation, reflektion och vägledning.

Hemsida: vendelacederholm.se.

Kontakt: Mailadress för kontakt med Vendela Cederholm, se hemsida.

 

Pierre Hesselbrandt

Om Pierre Hesselbrandt: Pierre Hesselbrandt är född 1972 och är uppvuxen i Stockholm. I samband med en trafikolycka 2007 fick han en nära-döden-upplevelse, där han fick ett budskap om att han ska hjälpa människor. Det har han gjort sedan dess, i form av bland annat kursledare, föreläsare och medium.

Känd från: Pierre Hesselbrandt har medverkat i bland annat tv-programmen Det okända (Sjuan) och Åndernas makt (Norska TV6). Han är också en andlig profil i tidningen Nära, där han har en egen frågesida om andlighet och medialitet.

Medial bakgrund: 

Pierre Hesselbrandt har gått en kurs i medialitet då det engelska mediet Iris Hall besökte Sverige.

Sittningar och kurser: 

Pierre Hesselbrandt har inte några privata sittningar, och håller oftast inte heller storseanser. Han erbjuder föreläsningar om bland annat sin livshistoria och om andevärlden, och han har också en kurs i fyra delar inom personlig och medial utveckling.

Om man vill ställa en fråga om andlighet till Pierre Hesselbrandt kan man skicka in den till tidningen Nära, där han har en frågespalt. Se hemsida för kontaktinformation.

Böcker: En självbiografisk bok är på gång.

Hemsida: allroundspirit.com.

Kontakt: Frågeformulär samt mailadress, se hemsida för mer information.

 

Jörgen Gustavsson

Om Jörgen Gustavsson: Jörgen Gustavsson är född 1962 i Eksjö i Småland, och arbetar som ett spiritualistiskt medium.

Känd från: Jörgen Gustavsson har medverkat i tv-programmen Förnimmelse av mord (kanal 5), Det okända (Sjuan) och Akademin för det okända (Sjuan).

Medial bakgrund: 

Jörgen Gustavsson har gått en medial utbildning hos det engelska mediet Iris Hall.

Sittningar och kurser: 

Jörgen Gustavsson erbjuder privata sittningar/konsultation samt samtal/coachning. Varje privat sittning/konsultation avslutas med en tarotläggning. Samtalet spelas in och man får med sig en CD-skiva hem för att kunna lyssna på vad som har sagts. Jörgen Gustavsson gör inga konsultationer över telefon, utan dessa sker i lokal på Kungsholmen i Stockholm. Pris för konsultation/samtal 60 min: 1000 kr inkl moms. Se hemsida för bokning.

Jörgen Gustavsson erbjuder även kurs i medial utveckling, terminskurs/cirkel, helgkurser samt tarotkurs vid förfrågan. Se hemsida för kursdatum, pris samt anmälan. Han utför också demonstrationer och ger föreläsningar vid förfrågan.

Böcker: 

En förnimmelse av det okända (2015). En självbiografi där Jörgen Gustavsson berättar om sitt liv och sin väg till att bli ett av Sveriges mest kända medium.

Hemsida: tirips.se.

Kontakt: Kontaktuppgifter finns för telefon samt mail, se hemsida för mer information.

 

Zoë Lightworker

Om Zoë Lightworker: Zoë Geiryd är född 1974, är från Stockholm men är nu bosatt på Öland. Zoë har en bakgrund inom vetenskapen, med bland annat en fil. mag i neurokemi, men är numera känd för sitt arbete som medium, healer och föreläsare. Då Zoë bodde i Stockholm undervisade hon i yoga, främst Kundalini-yoga. Tidigare i sin karriär arbetade hon också som låtskrivare och artist, och har gått musikerutbildningar i Sverige och USA.

Känd från: Zoë Lightworker har bland annat varit med i tv-programmet Livet på andra sidan (Sjuan), vilket var en dokumentärserie om svenska mediers arbete.

Medial bakgrund: 

Zoë Lightworker har en tvåårig yoga-lärarutbildning och är också internationellt diplomerad yoga- och meditationslärare inom Kundaliniyoga. Hon har utbildat sig till certifierad utövare av Reconnective Healing och The Reconnection hos den amerikanska healern Eric Pearl. Zoë har också gått en mediumutbildning hos det engelska mediet Gordon Smith samt på Academy for Inner Potential i Sverige.

Sittningar och kurser: 

Zoë Lightworker håller i flera olika kurser, workshops och utbildningar för både privatpersoner och företag. Några av utbildningarna och kurserna som hon erbjuder är en Medial skola och en kristallkurs, och hon erbjuder också en 21-dagars healing där man får healing på distans under 21 dagar.

Böcker: 

Zoe har skrivit ett stort antal böcker inom området personlig utveckling, och också om energibarn och sin egen mediala resa.

Hemsida: zoeland.se.

Kontakt: Anmälan till kurser och bokningar av workshops sker via mail, se hemsida för mer information.

 

Anna-Lena Vikström

Om Anna-Lena Vikström: Anna-Lena Vikström är född 1969 och kommer ursprungligen från Lappland, men bor idag i Karlstad. Anna-Lena Vikström är utbildad till diakon och steg 1 psykoterapeut, och arbetar idag på heltid med andlighet som sierska, medial vägledare och kursledare i personlig och andlig utveckling.

Känd från: Anna-Lena Vikström har varit med i flera radio- och tv-program, exempelvis tv-programmet Från Sverige till himlen (SVT). 

Medial bakgrund: 

Anna-Lena Vikström säger sig vara född med sin mediala förmåga, och arbetar med gamla traditioner och kunskaper vad gäller exempelvis intuitiv förmåga och fjärrsyn.

Sittningar och kurser: 

Anna-Lena Vikström erbjuder medial vägledning i form av sittningar och ger också hjälp att hitta försvunna personer och djur samt borttappade föremål. Hon håller också kurser i bland annat reiki och erbjuder mediumutbildningar.

Böcker: 

Anna-Lena Vikström har skrivit två böcker om reiki, som idag är slutsålda på förlaget.

Hemsida: anna-lena.se.

Kontakt: För att komma i kontakt med Anna-Lena Vikström kan man antingen använda sig av frågeformuläret på hemsidan, ringa anvisat telefonnummer eller skicka ett mail. Se hemsida för kontaktuppgifter.

 

Pehr Trollsveden

Om Pehr Trollsveden: Pehr Trollsveden är född 1970 i Boden, men bor numera i Munkfors.  Han har arbetat som medium i över 10 år, och reser Sverige runt för att erbjuda bland annat storseanser.

Känd från: Pehr Trollsveden har medverkat i programmen Här spökar det (Karlstadskanalen kanal 12) och Livet på andra sidan (Sjuan).

Medial bakgrund: 

Pehr Trollsveden har gått ett stort antal utbildningar inom andlighet och medialitet, bland annat utbildningar inom tarot och numerologi, astrologi, regressionsterapi, kristallterapi och kristallhealing. Han har också gått utbildning i zonterapi och klassisk massage, och är också utbildad andningspedagog, Reikimaster och Karunamaster.

Sittningar och kurser:

Pehr Trollsveden erbjuder främst tidigare liv-regressioner och utbildningar inom detta, men har också kurser och utbildningar inom många andra områden. Han erbjuder också hjälp som djurkommunikatör, och ger privata sittningar, utför husrensningar och anordnar olika andliga resor. Pehr Trollsveden erbjuder också storseanser runt om i hela landet.

Böcker: 

Meditera till inre harmoni (2009). Här delar Pehr Trollsveden med sig av sin kunskap och erfarenhet kring olika meditationer.

Lär dig tala med djur (2006). En bok om hur man kan lära sig att kommunicera telepatiskt med djur.

Lilla pendelboken (2001). En bok där man får lära sig hur man använder sig av pendel för att bland annat få svar på frågor.

Hemsida: trollsveden.nu.

Kontakt: Kontakta Pehr Trollsveden via telefon eller mail, se hemsida för kontaktuppgifter.

 

Lena Ranehag

Om Lena Ranehag: Lena Ranehag är född 1960 och är uppvuxen i Göteborg, och bor nu i Bohus-Malmön. Hon har arbetat som frisör, men arbetar sedan över tio år tillbaka som medium och andlig coach på heltid. Hon driver företaget Faith Cure, där hon erbjuder bland annat kurser och utbildningar inom bland annat mediumskap.

Känd från: Lena Ranehag har medverkat i flera olika program i Norden som har med andevärlden att göra, såsom Det okända (Sjuan), En natt på slottet (TV4), Förnimmelse av mord (kanal 5), Åndenes makt (TVNorge) och Ånderne vender tillbage (danska TV3).

Medial bakgrund:

Lena Ranehag har haft sin mediala förmåga sedan hon var barn, men hon har berättat att den förstärkes då hennes pappa avled och hon fick då en tydligare direktkommunikation med andra sidan.

Sittningar och kurser:

Lena Ranehag erbjuder flera olika kurser inom andlighet och medialitet, bland annat mediumutbildningar och kurser inom Qigong. Hon erbjuder också mediala målningar med personliga budskap från andevärlden.

Böcker: 

De dödas etikett (2015). I denna bok kan man läsa om ett stort antal berättelser som Lena Ranehag har att dela med sig av från sin tid som medium.

Det osynliga riket: Vi är aldrig ensamma någonsin i Universum (2012). Här berättar Lena Ranehag om sitt arbete som medium och andlig vägledare, och om sin kontakt med den högre dimensionen.

Universums plan (2009). Slutsåld.

Levande bilder från andevärlden (2008). Slutsåld.

Hemsida: faithcure.com.

Kontakt: Se mailadress på hemsidan.

 

Camilla Elfving

Om Camilla Elfving: Camilla Elfving är född 1971, och är bland annat verksam som transmedium och författare. Camilla Elfving arbetade tidigare inom reklam- och kommunikationsbranschen, men är nu verksam som bland annat medium på heltid.

Känd från: Camilla Elfving har varit med i flera reportage kring andlighet och mediumskap, i bland annat Hemmets Journal och tidningen Nära, och skriver också själv för andliga tidskrifter såsom Terry Evans Ascala Magazine.

Medial bakgrund: 

Camilla Elfving har gått flera mediumutbildningar, bland annat hos mediet David Rogers, Iris Hall och Satyam Frank Hougen, och är diplomerat mentalt medium. Hon har också utbildat sig på The Arthur Findlay College i England. Camilla Elfving är sedan många år tillbaka medlem i Sällskapet för Parapsykologisk forskning.

Sittningar och kurser: 

Camilla Elfving erbjuder ett stort antal kurser, utbildningar och föreläsningar genom Elfving Institute, bland annat demonstrationer i transmediumskap och kurser i mentalt mediumskap.

Böcker: 

Den slutna kretsen – en sann berättelse om fysiskt mediumskap och liv efter döden (2017). En bok om Camilla Elfvings personliga resa inom bland annat fysiskt mediumskap.

Upptäck ditt andra sinne (slut på förlaget).

Resan inåt (slut på förlaget).

Hemsida: elfvinginstitute.org.

Kontakt: Camilla Elfving och elfving Institute går att nå via kontaktformulär, telefon eller mail. Se hemsida för kontaktinformation.

 

Camilla Hosenfeld

Om Camilla Hosenfeld: Camilla Hosenfeld är verksam som bland annat medium och healer, och hon erbjuder flera olika kurser och utbildningar genom sitt företag Billablin.  

Känd från: Camilla Hosenfeld har bland annat gjort sig känd genom sina många vägledda meditationer som hon har gjort.

Medial bakgrund: 

Camilla Hosenfeld är utbildad inom The Reconnection av healern Eric Pearl, och hon är även mentor för Foundational Reconnective Healing Practitioners och Reconnection Certified Practioners. Camilla Hosenfeld är också med på de utbildningar som Eric Pearl håller runt om i världen, där hon medverkar som Teaching Assistent.

Sittningar och kurser: 

Camilla Hosenfeld erbjuder medial vägledning, tidigare-liv-kanalisering och gör offentliga gruppsessioner där hon förmedlar budskap från universum och andevärlden.

Hon erbjuder också kurser och utbildningar i bland annat medial och personlig utveckling, och hon erbjuder flera meditationsgrupper och meditationskvällar.

Böcker: 

Camilla Hosenfeld har gjort flera vägledda meditationer som finns att köpa i form av ljudböcker. Dessa finns att köpa på bland annat adlibris.com.

Hemsida: billablin.se.

Kontakt: Se hemsida för kontaktinformation.