Jordens chakrapunkter

Runt om på jorden sägs det finnas olika energipunkter som motsvarar våra chakrapunkter i kroppen. Dessa punkter ligger utspridda över jorden, och vår närmaste chakrapunkt från Sverige är Glastonbury i England. Det finns två huvudteorier kring jordens chakran, där man inte är helt överens om vilka punkter som representerar vilka chakran. Man tar dock upp nästan exakt samma platser på jorden, och man är överens om att dessa platser har en särskild energi och spelar en mycket stor roll för vår planet och allt liv på den. Det finns en chakrapunkt på varje kontinent förutom på Antarktis, där det finns andra typer av energipunkter. Liksom våra chakrapunkter i kroppen kan jordens chakrapunkter snurra med- eller motsols, och de har ofta en diameter på ett stort antal mil. Chakrapunkterna står också i förbindelse med bland annat leylinjerna som sträcker sig över hela jorden, och det sägs att jordens rutnät av energi även är förbundet med och speglar energinätet i universum och det meridiansystem som finns i vår kropp.

 

Första teorin om jordens chakrapunkter

Den första teorin hänvisar till Robert Coon, som anser sig ha kunskap kring jordens energisystem och chakrapunkter. Hans teori är en av de största, och Robert Coon anser att jordens rotchakra ligger vid berget Shasta i USA, sakralchakrat sägs finnas vid Titicacasjön i närheten av Machu Picchu i Peru, solar plexuschakrat vid Uluru i Australien, hjärtchakrat vid Glastonbury i England och halschakrat vid den största av pyramiderna i Egypten. Pannchakrat anses byta plats på jorden, men enligt Robert Coon befinner det sig också i Glastonbury just nu. Kronchakrat är beläget vid berget Kailash i Tibet.

Robert Coon menar också att det dessutom finns fyra stora energipunkter på jorden, två på den norra sidan om ekvatorn som står för de maskulina energierna samt elementen eld och luft, och två söder om ekvatorn som står för de feminina energierna samt elementen vatten och jord. Dessa energipunkter ligger vid Taffelberget i Sydafrika, sjön Rotopounamu i Nya Zeeland, den största av pyramiderna samt Sinaiberget och Olivberget i Egypten (alltså samma plats som det femte chakrat) och vulkanen Haleakala i Hawaii.

 

Den andra teorin om jordens chakrapunkter

Den andra teorin kommer från Bridget Nielsen, som kommer från Irland och som bland annat arbetar som medium. Bridget Nielsen och Robert Coon är överens om vilka platser som är av betydelse, men Bridget Nielsen anser att Robert Coon har fel när det gäller vilka chakran vissa av dem tillhör. Några av de platser som Robert Coon beskriver som viktiga energipunkter, anser Bridget Nielsen istället vara chakrapunkter. Enligt Bridget Nielsen ligger rotchakrat vid Uluru i Australien, sakralchakrat vid Titicacasjön, solar plexuschakrat vid berget Fuji i Japan, hjärtchakrat på Hawaii, pannchakrat vid Glastonbury, pannchakrat vid berget Kailash i Tibet och kronchakrat vid berget Shasta i USA. Bridget Nielsen säger att hon bland annat fått denna informationen kanaliserad till sig från andevärlden, och hon har också  besökt ett flertal av platserna och känt in dess energi.

Liksom Coon pratar Nielsen om flera energipunkter som finns på jorden, och här finns både energipunkter och chakrapunkter som Robert Coon nämner, men också nya såsom Sedona i USA och Antigua i Guatemala. Dock ligger alla energipunkter inom samma områden, och de är båda överens om energipunkternas stora betydelse och att de står i förbindelse med chakrapunkterna och leylinjerna som går över jorden.

 

Ovan är chakra- och energipunkterna enligt den första teorin, och nedan enligt den andra teorin:

 

 

 

Enligt Robert Coon finns det 12 större chakra- och energipunkter på jorden, och 144 mindre. Ofta är platserna för energipunkterna utmärkande på olika sätt, till exempel genom att speciella berg, vulkaner eller sjöar ligger på platsen för energipunkterna. Det är också vanligt att energipunkterna finns vid mytomspunna platser, vilket kanske kan förklaras av de starka energierna som sägs finnas på platsen. Flera energipunkter ligger också via stora ansamlingar av kristaller. På Robert Coons lista över alla energicenter på jorden finns en plats med som ligger i Sverige, vilket är Stortorget i Gamla stan i Stockholm.