Känna energier med hjälp av slagruta

Att gå med slagruta för att leta efter vatten i marken är något som har gjorts under lång tid, och den traditionella slagrutan bestod från början av en grenklyka som man höll i med båda händer och som gav utslag då man gick över en vattenåder. Grenklykor används än idag av många för att hitta exempelvis vatten i marken, men namnet slagruta innefattar numera även andra typer av redskap såsom pekare och pendel. Dessa används inom ett stort område idag, som till exempel för att märka ut currykryss eller för att se var eventuella energier från andevärlden finns.

Slagrutan sägs vara en visare för vår intuition, där vår kropp och vårt nervsystem är instrumentet som känner av och förnimmer viss information, som sedan visas i form av mycket små rörelser i våra händer som vi är omedvetna om och som får slagrutan att ge utslag. För att detta ska fungera sägs det att man bör tänka på det man vill hitta medan man går med slagrutan, för att just den informationen ska kunna tas upp ur det undermedvetna. Då man tror att kroppen känner av mycket mer än vi är medvetna om, till exempel hur det känns när vi står på en currylinje eller en leylinje, så måste vi fokusera på vilket energifält det är vi vill känna av för att vår kropp sedan ska kunna visa det genom slagrutan som vi håller i.

Man säger att nästan alla kan lära sig att gå med slagruta och få den att ge utslag, och ju mer man tränar desto enklare blir det. Det anordnas också kurser i att gå med slagruta för dem som vill lära sig det. En del menar att det är lättare att få slagrutan att fungera om man är i balans i kropp och själ, och att man till exempel har sovit ordentligt. Vissa anser också att man endast ska ha goda avsikter när man använder sig av slagruta, och att det är ett redskap som man inte bör missbruka.

 

Hur man kan få tag i en slagruta

En slagruta i form av en pekare finns att köpa i flera webbutiker, bland annat på amuletten.net. Man kan också få tag i slagruta och pekare genom jordstrålningscentrum och deras hemsida jordstrålningscentrum.se. Om man hittar en butik som säljer pekare kan det vara en fördel, då man får möjlighet att prova pekarna och se vilken sort som känns bäst. Det finns pekare att köpa med handtag som själva pekaren rör sig i, vilket kan vara enklare att använda som nybörjare då man inte behöver tänka så mycket på hur man håller i pekaren. Vissa kan dock tycka att pekarna rör sig för mycket av sig självt, vilket de istället tycker gör det svårare.

Man kan också göra egna pekare, genom till exempel en järntråd eller svetstråd med en tjocklek på några millimeter. Då man har en pekare i varje hand behövs det två lika långa trådar, omkring 30 cm långa, som man sedan bockar i en 90-graders vinkel ungefär en decimeter in, vilket blir handtaget som man sedan håller i.

En traditionell slagruta som är en y-formad klyka går också att köpa, även om de idag inte är lika vanliga som pekare. En slagruta går också att göra själv, med hjälp av till exempel en grenklyka som man hittar ute i naturen eller något annat i form av en klyka som är av ett annat material, till exempel plast.

En slagruta i form av en pendel finns att köpa i de flesta butiker som säljer exempelvis kristaller, och själva stenen i pendeln får gärna vara i bergkristall.

 

Hur man går med en slagruta

Om man använder pekare är det bra att tänka på att inte hålla dem för hårt, då de ska kunna snurra av sig själva i handen. Det kan vara bra att hålla dem löst med fingertopparna för att hålla dem raka och för att de inte ska hamna för långt ner i handen och ta emot den när pekaren rör på sig. En del föredrar att hålla pekaren i handen istället för att hålla med fingertopparna, och detta är något som man kan prova sig fram vad som känns och fungerar bäst. Man håller armarna i 90 graders vinkel med händerna några decimeter ifrån varandra, och slappnar av i axlar och händer. En traditionell slagruta i form av en klyka håller man i vardera ände så att den är spänd, ofta med handflatorna uppåt och tummarna utåt.

Då man kan få utslag på många olika saker med hjälp av en slagruta, är det viktigt att man koncentrerar sig på det man vill hitta under tiden som man använder slagrutan för att få rätt utslag. Medan man tänker på det man vill hitta med hjälp av slagrutan går man långsamt framåt, för att kroppen ska få tid att känna av energierna och att svara på dem. Går man för snabbt hinner inte kroppen med, och man kan få ett uteblivet eller missvisande resultat.

En pekare visar utslag genom att den rör sig på något sätt, antingen genom att pekarna rör sig mot varandra eller ifrån varandra. När man gått förbi till exempel energilinjen eller vattenådern går pekarna tillbaka till startpositionen. En traditionell slagruta i form av en klyka rör sig antingen uppåt eller nedåt då den ger utslag. En pendel ger utslag genom att snurra åt olika håll eller pendla fram och tillbaka. Det går att läsa mer om hur man kan använda sig av en pendel här.