Moldavit

Moldavit är en sten i materialet kiseldioxid, vilket är ett slags naturligt glas. Stenen skapades för över 14 miljoner år sedan, när en meteorit slog ner på jorden i ett område som idag är södra Tyskland. Staden Nördlingen ligger mitt i kratern, där meteoriten slog ner och smälte berggrunden. Delar av den for upp med en oerhörd kraft i atmosfären igen, och föll sedan ner på jorden bland annat i floddalen Moldau, vilket har gett stenen dess namn. Stenen föll dock över ett mycket stort område, och den går därför att hitta både i Tyskland, Moldavien och Tjeckien. Dock börjar stenarna nu ta slut, och därför har kostnaden för den ökat ute på marknaden och en hel del förfalskningar har också gjorts vilket man får vara uppmärksam på om man vill köpa en sten.

 

Utomjordiska energier

Då stenen skapades genom en meteorit tros den innehålla en blandning av utomjordiska och jordiska energier, vilket har gjort den mycket populär inom området andlighet där den ses som en sten med starka energier och krafter. Moldavit tros ha en mycket hög vibration, vilket gör att den kan hjälpa till att öppna upp för kontakt med andevärlden och kanske också utomjordiska varelser. Stenen kan användas av bland annat inkarnerade änglar och människor vars själ härstammar från andra solsystem, då den kan hjälpa dem att känna sig mer hemma genom att lägga den vid hjärtat. Den kan också hjälpa dem att känna sig mer integrerade i sina fysiska kroppar om den används tillsammans med jordande stenar som exempelvis hematit.

 

En kraftfull sten vid healing och meditation

Moldavit kan användas för att förstärka effekten av andra kristaller, och den kan också användas vid healing och vara till hjälp för jordens uppstigning mot en högre frekvens. Vid meditationer kan moldavit ha en kraftig inverkan, och sägs bland annat kunna göra att man får en utomkroppslig upplevelse eller visioner om framtiden. Det är viktigt att man tänker på att jorda sig efter att man haft en sådan upplevelse, då man annars kan känna sig bland annat yr och rotlös.

Moldavit är en lätt, glasaktig sten som är mörkgrön till färgen, och som blir ljusgrön då den hålls upp mot ljuset. Stenen är skrovlig och veckad till ytan, och finns ofta i mindre, oregelbundna bitar på någon centimeter i diameter, men den kan också vara av större storlek. Stenens yta och form kan se ut även på andra sätt, beroende på hur den formades när den skapades av hettan och kollisionen. Den har använts ända sedan stenåldern som amulett eller som exempelvis spetsar i pilarna till pilbågar. Som amulett har den använts för att ge bland annat ökad fertilitet och som skyddsamulett.