De heliga bergen på Bali

Bali är inte bara en mycket vacker ö utan det är också känt för att vara ett av världens spirituella center, och en del menar också att Bali är en av de två platser där jordens största leylinjer korsas.

Det finns ett stort antal platser på Bali som anses vara heliga, och några av dessa är de fyra höga bergen Agung, Batur, Batukaru och Abang. Enligt lokalbefolkningens tro är dessa berg hem för gudarna, och de anses också vara viktiga energipunkter på jorden.

Agung är det högsta berget i Bali med sina drygt 3000 meter, och det är det heligaste berget för hinduerna och anses av en del vara världens centrum och det berg på Bali som alla tempel i landet pekar mot. Här är också det största templet på Bali beläget, Pura Besakih, och enligt legenden ska gudarna och gudinnorna komma till jorden och detta tempel genom berget Agung.

Batur är det heligaste berget för aboriginerna, som bor i närheten av bergets fot vid sjön med samma namn. Batur är den mest aktiva vulkanen i hela Bali, och sjön Batur är belägen i den krater som skapades vid ett av dess utbrott. Nedre delen av berget Batur är fullt av varma källor där man kan bada, och sjön Batur ger dricksvatten till en stor del av Bali.

Berget Batukaru är det näst högsta berget på Bali och är omgivet av tät, vacker regnskog. Abang är det tredje högsta berget och anses vara ett av de heligaste bergen av lokalbefolkningen, som ofta kommer till berget för att meditera.