Att använda sig av änglakort

En av de största skillnaderna mellan änglakort och tarotkort är att änglakorten endast har positiva och kärleksfulla budskap, och att budskapen inte blir lika raka som de kan bli under en läggning med tarotkort. Oftast kan man dock förstå det budskap som änglakorten ger, även om man kanske får fundera och känna efter lite mer när man tolkar dess mening. Änglakortlekar består också av ett färre antal kort än tarotkortlekar, vanligtvis runt 30-50 st. Änglakort finns i flera olika utseenden och teman, till exempel med budskap från ärkeänglarna eller mer generella budskap från änglavärlden i form av bland annat symboler eller affirmationer.

 

Hur man använder sig av änglakort

Det finns många olika sätt att använda änglakort på, beroende på vad man tycker passar bäst och vad man har för syfte med varje användning av dem. Oavsett hur man väljer att använda dem börjar man med att ställa sin fråga, högt eller tyst inom sig, och sedan blandar man korten samtidigt som man upprepar och fokuserar på sin fråga. Om man vill kan man be om ett tecken när man ska sluta blanda kortleken. Man kan tänka på att inte blanda korten som man gör med en vanlig kortlek, då det lätt gör att korten blir slitna.

Enkortsläggning: En enkortsläggning kan göras på många olika sätt, men har som grund att man endast använder sig av ett kort. Kortet som man drar kan man dra exempelvis genom att dela kortleken när man blandat den och sedan ta kortet underst i högen som man lyfter bort, eller genom att dra ett kort från kortleken som man håller i en solfjädersform. Om det är något kort som sticker ut efter att man blandat leken kan det vara det som man ska ta. Här är det inget som kan bli fel, det gäller bara att lita på sin intuition och våga lita på att det kort man väljer är det som kommer ge det budskap som man behöver, oavsett hur man väljer det. Kanske känner man att kortet man drog inte alls verkar stämma, men istället för att dra ett nytt kort kan man istället vänta ett tag och se om man kanske kan få en förståelse för kortets budskap efter några dagar. Om man vill kan man be ärkeänglarna att förtydliga det de menar, och sedan dra ett nytt kort och se om det hjälper för att man ska förstå budskapet i det första kortet.

Trekortsläggning: Vid trekortsläggning lägger man ut tre kort efter varandra med bilden nedåt, och vänder sedan på ett i taget. Det första kortet står för dåtid, det mellersta för nutid och det högra för framtiden. Det första kortet visar på dåtid när det gäller frågeställningen, alltså hur det har varit. Det mellersta visar hur situationen ser ut just nu, och det högra visar hur framtiden kommer se ut när det gäller just denna fråga om inget ändrar sig, eller vad man ska tänka på för att frågan ska få den bästa lösningen. När man tolkar korten kan man vara uppmärksam på både hur bilden ser ut på kortet, om den visar någon särskild detalj som fångar ens uppmärksamhet, vad texten säger samt vad man får till sig när man tittar på kortet. När man gjort detta kan man läsa i det medföljande häftet, om det finns något sådant, vad kortets mening är. Det viktigaste är dock det man får till sig själv och den tolkning som man själv gör, och det är därför som man bör ha den klar innan man läser den färdiga tolkningen av kortet.

Ta hjälp av pendel: Ett annat sätt att få svar från änglakorten på är att lägga ut dem i en stor ring, och sedan ställa sig själv i mitten med en pendel. Man ställer sedan sin fråga, och ser åt vilket håll pendeln svänger åt och det är då dessa kort som man bör läsa.

Ett kort för dagen: Om man vill kan man dra ett kort varje morgon, efter att man ställt frågan vad man behöver veta eller tänka på just idag. Man kan ta med sig kortet under dagen för att bli påmind om dess budskap, eller skriva ner budskapet på ett papper.

Det finns flera sätt att göra läggningar på med änglakort, men det finns inte lika många varianter som det finns med tarotkort, då änglakorten är färre till antalet och inte räcker till för större läggningar och stjärnor. Man kan också gå till ett medium som förmedlar budskap genom änglakort. Det finns flera medium som erbjuder änglakortsläggningar, och förutom att boka tid hos ett medium kan man också få läggningar över telefon eller internet.

 

Var man kan få tag i änglakort

Änglakortlekar är ganska enkla att få tag i, och säljs i de flesta välsorterade butiker med produkter inom andlighet, antingen i en fysisk butik eller i en webshop. Änglakort finns både på engelska och svenska. Doreen Virtues änglakortlekar är populära och lätta att få tag i, och är kända för sina vackra motiv. Hennes änglakort och flera andra finns att hitta bland annat i webshopen på amuletten.net.

 

Att rena sin kortlek

Det rekommenderas att man renar sin änglakortlek efter varje gång man använt dem, så att man får bort energin som samlats och kan starta om på nytt med rena kort nästa gång man använder dem. Man kan rena korten på flera olika sätt, till exempel genom att knacka hårt på kortleken några gånger för att på så sätt få energin att försvinna från dem, att sprida ut korten i en solfjäder i handen och försiktigt föra dem över röken från rökelsepinnar eller vit salvia, eller att lägga en renande kristall på kortleken. Det bör i så fall vara en kristall som inte själv behöver renas, exempelvis citrin. Man kan också rena sin kortlek genom att placera den i solljus eller månljus under en tid, men man får vara försiktig med att lägga korten i solljus för länge så att de inte bleks. Om man har en pendel kan man hålla den ovanför kortleken och be den att rena den från all negativ energi. Det går också bra att be en ärkeängel att rena korten. När man renat sin kortlek kan man lägga den i en förvaringspåse av något slag, gärna en som är mörk till färgen för att den inte ska släppa igenom oönskade energier till korten. Om man vill kan man också lägga en renande kristall tillsammans med korten, till exempel en bergkristall.