Djurens språk, Carina Solöga

Djurens språk är en liten bok fylld med 800 djur och en beskrivning av varje djurs symboliska betydelse. Författaren Carina Solöga är känd inom den shamanska traditionen, och genom andliga upplevelser har hon fått till sig vad de olika djuren står för och vad de har för budskap till oss.

Boken kan användas som en uppslagsbok då man exempelvis möter ett djur i naturen, i drömmen eller i ett sammanhang där djuret inte riktigt passar in, och man kan där läsa vad just detta djur har för symbolisk betydelse. Ett exempel är spindeln, som ger oss budskapet att vi bör ta det lite lugnt just nu, då den är en symbol för tålamod vilket man kan förstå då den gång på gång får bygga upp sitt nät och tålmodigt vänta på att något byte ska fastna i det.

Djurens symbolik och budskap kommer från livet i vildmarken, och handlar om det som vi kan lära oss av naturen. Innehållet i boken bygger också till stor del på medicinhjulet, vilket har en viktig roll inom shamanismen. Medicinhjulet är en gammal symbol i form av en cirkel som är indelad i fyra delar, och den siffran ses också som ett heligt tal. I cirkeln finns bland annat de fyra väderstrecken, de fyra årstiderna och de fyra elementen, och cirkeln symboliserar cyklerna i livet och tanken att livet inte har varken någon början eller något slut. Medicinhjulets syfte är bland annat att ge vägledning från naturen, vilket kan ske genom just djurens symbolik och budskap.

Djurens språk finns att köpa på bland annat Adlibris.