Visualisering för att skydda sig från andra människors energier

Ibland kan det kännas som om saker som andra människor säger till oss går rakt in, att det inte finns något skydd som tar emot. Vår sfär som finns runt vår psykiska kropp verkar inte kunna stå emot andra människors energier, kommentarer eller åsikter. Ibland kan vi känna oss ledsna eller oroliga utan att veta riktigt varför, och då kan det vara så att vi omedvetet har känt in en annan människas energier och mående, någon som sitter bredvid oss eller som vi har pratat med.

Ett sätt att se om det man känner verkligen är ens egna känslor, är att fråga inåt om det man känner verkligen kommer från en själv, och be att dessa känslor och energier annars försvinner. Detta kan man göra tyst för sig själv, eller om man hellre vill och har möjlighet att gå undan en stund och ta några djupa andetag och stanna upp en stund.

Om man känner att man inte har ett tillräckligt skydd runt sig, kanske att ens energifält är försvagat av någon anledning, kan det hjälpa att man föreställer sig att man är omsluten i en äggformad bubbla. Det är ditt skydd, och innanför den osynliga väggen kommer ingenting in som du inte ger tillåtelse. Detta kan vara bra att visualisera när man ska prata med någon som man vet brukar ta av ens energi, eller om någon som man vet mår dåligt kommer för att prata. Dagar då man själv känner sig tom på energi kan det också vara bra att använda sig av den här visualiseringen, då den kan ge en känsla av att man är skyddad och att man kan vila och fylla på energi fast man är mitt bland andra människor.