Malakit

Malakit är en kraftfull sten, som bland annat hjälper till att neutralisera skadliga energier. Stenen kallas för ”själens spegel”, då den visar både de negativa och positiva sidorna hos oss. Malakit kanaliserar andliga energier ner på jorden, och en del tror att stenen kommer att spela en viktig roll då energierna på jorden går upp i frekvens. Det rekommenderas att man har god kunskap kring kristaller och användningen av dem då man jobbar med malakit, och att man är medveten om dess kraftfulla förmågor. Viktigt att veta är också att malakit är en giftig sten i sin råa form, och att man därför endast skall använda sig av polerade stenar och gärna ha ett tyg mellan stenen och kroppen då man använder den. En trasig malakit kan också vara giftig, så det är viktigt att se till att den sten man använder är hel och förseglad. Man ska inte göra elixir av malakit. Ibland kan en del personer få lätt hjärtklappning av stenen, och man bör då sluta att använda den.

Malakit har fått sitt namn från det grekiska ordet för dess speciella gröna färg, och stenen har använts som färgpigment ändå från antiken fram till 1800-talet då den började att framställas syntetiskt. Malakit är en vanlig sten, och finns i bland annat Rumänien, Frankrike, södra Australien och i Afrika. Stenen användes flitigt i bland annat Egypten runt 3000 F.kr., då man använde den till exempel i smycken och som ögonskugga. De stenar som har de karakteristiska ringformationerna och andra mönster är särskilt eftertraktade hos många som köper malakit.

 

Malakitens förmågor

Malakit är en kraftfull sten, och står bland annat för olika typer av beskydd. Stenen neutraliserar negativ energi och skyddar mot skadlig strålning, från till exempel mikron, mobiltelefonen och datorn. Stenen sägs även ge ett skydd mot strålning som exempelvis radon, och mot föroreningar från trafik och fabriker. Den förstärker och utvidgar vår aura, vilket gör att vi lättare kan stå emot negativa energier. Malakit ger skydd mot olyckor och fysiska skador, och kan också hjälpa mot flygrädsla och ge beskydd då man reser. Mörkgrön malakit är särskilt lämpad för sådant beskydd. Stenen hjälper också mot jetlag och åksjuka, vilket gör det till en mycket bra sten att ha med sig när man reser.

Malakit är en sten som utmanar, och som får oss att våga göra förändringar och släppa taget om saker. Stenen ger ny energi att ta tag i problem, och hjälper oss att överkomma hinder på vägen mot våra mål. Den hjälper oss också att kunna stå emot det som inte är bra för oss. Malakit är dock en sten som man bör vara lite försiktig med då den förstärker både positiva och negativa energier och sidor hos oss, och reflekterar hur vi mår. Därför bör man inte använda denna sten under perioder då man mår psykiskt dåligt.

Förutom att ge beskydd och neutralisera negativ energi, hjälper malakit också till att lindra fysisk smärta. Malakit förknippas med hjärtchakrat, och har därför en positiv inverkan på det närliggande området i kroppen såsom lungor, hjärta och mage. Stenen är särskilt bra mot tandvärk, tandköttsinflammation, huvudvärk, mensvärk samt yrsel och illamående, och är också bra mot dålig syn, dyslexi och epilepsi. Malakit sägs också ge skydd för kvinnan och barnet under en graviditet. Den hjälper levern att ta hand om gifter, och den ger kraft till återhämtning efter sjukdom. Malakit är också bra vid sömnsvårigheter och kan då läggas under kudden, och den kan även motverka mardrömmar.

Malakit är bra för relationer mellan människor, och kan även hjälpa till i affärssammanhang, till exempel på möten.

 

Hur man kan använda sig av stenen

Malakit hör samman med hjärtchakrat, men kan balansera, rena och öppna upp alla chakran. För att låta den arbeta med hjärtchakrat och halschakrat kan man bära stenen i ett halsband, eller som örhängen.

Om man vill ha större effekt av sin malakit kan man använda den tillsammans med andra kopparbaserade stenar och kristaller, såsom azurit och kuprit.

Malakit kan användas under meditationer, och kan hjälpa till att få fram meddelanden från det undermedvetna. Man kan lägga sin malakit på det chakra som man vill arbeta med, och att lägga malakit på solar plexuschakrat öppnar till exempel upp för förändring och transformation. Känner man sig orolig och funderar mycket kan man hålla en malakit i handen medan man berättar om det man tänker på, för att sedan låta stenen ligga utomhus på ett skyddat ställe under natten för att rena sig från energin.

 

Rena sin malakit

Då malakit neutraliserar negativ energi är det viktigt att man rengör den regelbundet, gärna efter varje användning eller minst ett par gånger i veckan. Malakit ska inte renas i vatten då det kan förstöra dess yta, och den ska heller inte renas i salt. Malakit kan renas i månljus, men bör inte ligga i solljus i mer än 20 minuter. Malakit kan renas genom att ligga på ett kvartskluster.