Den flytande elden, Lennart Lidfors

Den flytande elden är en roman om livets mysterium, där huvudpersonen Lennart kommer i kontakt med en grupp människor som får utbildning inom andlighet och glömda kunskaper om livets mening. Lennart blir snabbt en del av gruppen, och får lära sig och vara med om många fantastiska och märkliga saker och händelser, som att till exempel drömma klardrömmar och att få uppleva den mäktiga kundalinikraften. I gruppen finns bland annat Linda som varit Lennarts dotter i ett tidigare liv, samt den mystiska Jack som har kommit mycket långt i sin utveckling och som besitter många häpnadsväckande förmågor. Lennart träffar också den karismatiska kvinnan Angelica, som är med och visar den nya världen för honom. Med den ökade kunskapen kommer också fiender, och Lennart förstår snart att han måste vara försiktig. Detta blir väldigt tydligt då en i gruppen blir kidnappad, och de sedan får ge sig av till Västindien för att få vara i säkerhet. Det är också här som Lennart får uppleva kundalinikraften, vilket blir en omtumlande upplevelse.

Den flytande elden är en fristående fortsättning på Lennart Lidfors tidigare utgivna bok Gåvan från stjärnorna, som handlar om bland annat tidigare liv och kontakt med medvetanden från andra planeter.

Den flytande elden är slut på förlaget (uppgift från 2015), men kan gå att hitta på bokbörsen.se eller liknande sidor som säljer begagnade böcker.