Kraftplatser är platser på jorden som har särskilda energier,

som en del kan känna av på olika sätt. 

Gemensamt för platserna är att man mår bra av att vara där,

då energierna sägs ha en positiv påverkan på vår kropp och själ.

Här kan du läsa mer om några av de mest kända kraftplatserna i världen. 


Kraftplatser i Europa

Stonehenge, England

Stonehenge är en av de mest kända kraftplatserna i världen, och det sägs att platsen korsas av 14 leylinjer vilket kan förklara dess speciella energi.

Lourdes, Frankrike

I Lourdes ligger bland annat en grotta där en flicka sägs ha fått en uppenbarelse av Jungfru Maria under 1800-talet. Platsen anses idag av många som helig.

Belintash, Bulgarien

I södra Bulgarien ligger Belintash, vilket är en klipplatå som sägs ha starka energier. Belintash ligger på Rhodopebergens västra sida.

Rila, Bulgarien

Rila är namnet på en bergskedja i Bulgarien, och en del säger att det största energicentret i världen finns just här.

Rtanj, Serbien

I Serbien ligger det pyramidformade berget Rtanj, som bland annat är känt för sina helande örter som endast växer här.

Pyramiderna i Bosnien

Bergen i Bosnien sägs egentligen vara pyramider, skapade av människan för 29 000 år sedan. Här finns också underjordiska tunnlar och sjöar.

Kraftplatser i Afrika

Taffelberget, Sydafrika

Taffelberget är en plats med mycket kraftfulla energier, och denna energi sägs spridas över jorden genom de två stora leylinjerna som korsar berget.

Kraftplatser i Asien

Templet Tirta Empul, Bali

Templet Tirta Empul sägs innehålla heligt vatten, och detta vatten ska också kunna rena våra chakran när vi dricker det eller badar i det.

De heliga bergen på Bali

Balis berg anses vara heliga av lokalbefolkningen, som ofta kommer till bergen för att meditera. Bali sägs även korsas av de två stora leylinjerna.

Banahaw, Filippinerna

Banahaw är ett berg i Filippinerna som är ett viktigt mål för många pilgrimer, då det bland annat anses ha starka energier och helande krafter.

Kraftplatser i Oceanien

Tauposjön och rotopounamusjön, Nya Zeeland

Rotopounamusjön sägs vara en stor energipunkt som står i förbindelse med jordens hjärtchakra i Glastonbury. Här sägs också vattenelementet finnas.

Kraftplatser i Nordamerika

Sedona, Arizona

Sedona är ett stort spirituellt center, och området sägs bestå av flera olika starka energiströmmar. En del tror att energierna bildas genom korsande leylinjer.

Palenque, Mexiko

Palenque är ett tempelområde som tillhörde Mayafolket, och platsen ses av en del som centrum för världens balans av manliga och kvinnliga energier.

Atitlan, Guatemala

Atitlan är en sjö som skapats av ett vulkanutbrott, och sjön är en helig plats för Mayafolket. Sjön sägs ha starka energier som många känner av när de besöker platsen.

Kraftplatser i Sydamerika

Machu Picchu, Peru

Machu Picchu tillhör ett av världens sju underverk, och kan ha fungerat som ett astronomiskt observatorium av Inkafolket. Starka energier upplevs av många på platsen.

Påskön, Chile

Påskön är känd för sina stora stenstatyer i form av människoliknande figurer, och en del tror att platsen också fungerat som ett astronomiskt observatorium.

Sjunkna kontinenter

Atlantis

Atlantis är namnet på en stad som enligt legenden har funnits på jorden. I Atlantis ska kristaller ha varit väldigt viktiga, och använts bland annat för healing.

Lemurien

Lemurien är namnet på den kontinent som enligt legenden ska ha funnits i Stilla Havet. Idag kan man köpa kristaller som sägs härstamma från denna kontinent.