Det osynliga i healing, Helen Gamborg

Det osynliga i healing är en lättläst bok som tar upp ämnen som rör vår ickefysiska kropp, det vill säga exempelvis vårt chakrasystem, vår aura och våra energipunkter. Boken ger också lättförståelig och grundläggande information om healing och hur den kan utföras, och tar upp exempelvis självhealing och distanshealing. Författaren har hämtat många av sina tankar från Bob Moore, som bland annat har undervisat om healing och meditation runt om i England och Danmark, där Helen Gamborg är född. Bob Moore hade ett stort intresse för energier och hur vi kan använda energin till att må bättre både kroppsligt och själsligt.

I Det osynliga i healing förklarar Helen Gamborg på ett enkelt och grundläggande sätt hur till exempel vår aura är uppbyggd, med de olika energifälten såsom det astrala och det mentala energifältet. På samma sätt tar hon upp chakrasystemet och beskriver varje chakra i mer detalj, där hon bland annat tar upp hur vi påverkas då chakrat inte fungerar som det ska. Man får en också en överblick över var de olika energipunkterna sitter på kroppen, och vilka organ dessa är kopplade till.

I andra delen av boken binder hon samman det man fått lära sig i den första delen med kunskapen om healing, och hon beskriver på ett enkelt sätt hur vi kan arbeta med healing för att bland annat rena vår aura och balansera våra chakran och energiströmmarna i kroppen. I slutet av boken finns ett flertal övningar beskrivna, där man får lära sig hur man kan komma i kontakt med energin och uppleva det som man har läst om. Övningarna bygger på Bob Moores arbete, och är tänkta att användas som redskap för självutveckling. Många övningar handlar om våra chakran och hur vi får kontakt med dem, och varje övning är noggrant beskriven och har ibland även tillhörande bilder för att man enkelt ska förstå övningen.

Boken Det osynliga i healing finns att köpa bland annat på Adlibris.