Gåvan från stjärnorna, Lennart Lidfors

Gåvan från stjärnorna är en dokumentär skildring i romanform, där författaren Lennart Lidfors berättar om häpnadsväckande upplevelser som huvudpersonen Lennart samt hans nyfunna vän Marie får vara med om. Det hela tar sin början när Lennart försätter Marie i hypnos för att försöka att hjälpa henne att bli av med några speciella problem som hon upplever, bland annat att hon ibland hamnar i ett förändrat medvetandetillstånd där hon sedan kan få svårt att komma tillbaka i sin kropp. Vid flera tillfällen händer det att Marie vaknar på morgonen och inte kan röra sig, eller att hon helt plötsligt befinner sig på en annan plats utan att kunna minnas hur hon kommit dit.

Under hypnosen berättar Marie om otroliga händelser och upplevelser, som bland annat sitt tidigare liv i den sjunkna staden Atlantis och om sitt liv som indian i Nordamerika, ett liv där hon även påstår att Lennart fanns med och stod vid hennes sida. Under hypnostillfällena får Lennart och Marie dessutom kontakt med en främmande intelligens som kallar sig Lace, och som säger sig komma från en civilisation i rymden. Marie kommer också i telepatisk kontakt med delfinen Venus, som lever i nutid och finns i en djurpark i närheten av där hon bor.

Detta är början på en mycket spännande och otrolig tid på ungefär ett och ett halvt år då Lennart och Marie tillsammans utforskar mer och mer av sina tidigare liv tillsammans i bland annat staden Atlantis, och de får också kontakt med flera energier. Det finns även mörka krafter runt omkring som försöker hindra dem från att fortsätta med sitt arbete, vilket de får uppleva på obehagliga sätt. Lace lär dem hur de ska göra för att bäst försvara sig mot dessa krafter, och Lennart och Marie fortsätter att undersöka sina tidigare liv med hjälp av hypnos och får en inblick i den kunskap man hade på den tiden när det gäller exempelvis kristaller och dess starka krafter.

Gåvan från stjärnorna är slut på förlaget (uppgift från 2015), men kan gå att hitta på bokbörsen.se eller liknande sidor som säljer begagnade böcker.