Många liv, många mästare, Brian L. Weiss

Boken Många liv, många mästare är en sann historia berättad av psykiatern Brian L. Weiss, där man får läsa om hans praktik och hur hans jobb och syn på livet förändrades i grunden då han tog emot patienten Catherine på 80-talet. Catherine kom till Brian L Weiss i förhoppning att kunna bli av med sina fobier och sin ångest, vilket inte riktigt lyckades helt under de första åren som hon gick där. Till slut valde Weiss att försöka att använda hypnos på Catherine, vilket visade sig ta henne till tidpunkter så långt tid tillbaka som tidigare liv.

Brian L. Weiss hade varken någon kunskap eller tro på tidigare liv, inte heller Catherine, men det var svårt att förklara det som hon upplevde och berättade på annat sätt än att det faktiskt var fragment och minnesbilder från tidigare liv. Under sessionerna då Catherine försattes i hypnos berättar hon inte bara beskrivande och målande om hennes tidigare liv i bland annat Grekland 1500 f.Kr, utan också om perioderna mellan liven, då hon befann sig i andevärlden.

Genom Catherine får Brian Weiss även till sig budskap och information från Mästarna, som tycks vara högt utvecklade andliga varelser på andra sidan. De berättar bland annat om de olika planen som finns i andevärlden, och hur det fungerar med liv och återfödelse. I boken får man en inblick i Catherines tidigare liv och hur det var att leva under de olika tidsperioderna, och man får även läsa budskap från flera andar på andra sidan som ger förklaringar och förståelse kring bland annat meningen med våra liv.

Många liv, många mästare är den första boken i trilogin om regressioner och tidigare liv av Brian L. Weiss, där de andra är Kärlek liv efter liv och Budskap från mästarna.