Hur man kan höja sin vibration

Vi alla vibrerar på en viss frekvens, på samma sätt som jorden vibrerar på en viss frekvens (7,83 Hz). Ju lägre vibration man har desto tätare och tyngre är energin, och desto långsammare vibrerar den. För att vi ska må så bra som möjligt är det viktigt att vår livsenergi kan flöda fritt i kroppen, och ju högre vår vibration är desto lättare kan energin röra sig i kroppen. En hög vibration gör att vi mår bättre både i kroppen och själen, och allting i vårt liv fungerar enklare och kräver mindre ansträngning. När vår livsenergi kan flöda fritt har vi lättare att förstå saker och ta till oss information, och vi har lättare att utvecklas andligt och som människor.

En del säger att jorden är på väg att höjas i frekvens, som ett steg mot en större andlig medvetenhet och utveckling på jorden. När jorden höjer sin frekvens behöver vi göra likadant, för att följa med till det skifte från den tredimensionella världen till den femdimensionella som en del säger att vi är på väg mot.

Ett enkelt sätt att ta reda på hur hög ens vibration är just nu, är att känna efter hur man mår. Våra känslor berättar för oss vilken vibration vi ligger på, och man kan också känna efter i kroppen hur det känns. Känner vi oss trötta och nere är vår vibration låg, och om vi känner oss glada och fyllda av energi är vår vibration hög. Man behöver jobba varje dag med att hålla sin vibration på en hög nivå, och det finns flera saker som man kan göra för att hjälpa till att höja den. En av de absolut viktigaste sakerna att tänka på när det gäller att höja vår vibration är att vara uppmärksamma på våra tankar. Negativa tankar och ett fokus på negativa saker och händelser gör vår vibration låg, medan positiva tankar, tacksamhet och ett fokus på det positiva i livet och vardagen gör vår vibration hög och hjälper också till att bevara vibrationen på en hög nivå.

Nedan följer ytterligare tips på hur man kan hjälpa till att höja sin vibration.

Vara i vatten. Vatten har en hög vibration, och vatten i rörelse skapar också negativa joner vilket får oss att må bättre. Att bada i en sjö eller i havet gör att vi höjer vår vibration, men det kan också räcka med att hålla händerna under rinnande vatten en stund för att energierna ska höjas. Den bästa effekten får man om man kombinerar vattnets kraft med vackra naturupplevelser, som till exempel att stå vid ett vattenfall eller känna på vattnet i en porlande bäck i skogen. Att ta ett bad med havssalt hjälper också till med rening.

Dricka vatten. Att dricka mycket vatten hjälper till att höja vår vibration, och hjälper också till att rena kroppen från gifter. Om man vill få en ökad effekt av vattnets positiva egenskaper kan man till exempel skriva ord som ”tack” och ”kärlek” på ett papper som man sätter på en tillbringare med färskt vatten med texten inåt. Enligt japanen Masaru Emotos upptäckter formas vattnet utifrån vad det blir exponerat för, och positiva ord och tankar får vattnet att bilda vackra vattenkristaller vilket ger en positiv effekt då vi dricker vattnet och det tas upp i kroppen. Att tänka ”tack” innan man dricker vattnet gör också att man uttrycker tacksamhet, vilket är ett annat mycket effektivt sätt att öka sin vibration på.

Känna tacksamhet. Att känna tacksamhet är mycket läkande, och ger oss en högre vibration. Att känna tacksamhet och uttrycka den högt eller tyst inom sig för maten man ska äta, vattnet man ska dricka eller för allt det som vi upplever varje dag är ett av de bästa sätten att öka sin vibration på. Att känna tacksamhet blir till en positiv spiral, då det blir lättare och lättare att känna genuin tacksamhet ju mer man övar i att känna känslan. Ett enkelt sätt att träna sig i att känna mer tacksamhet är att skriva ner tre saker varje kväll innan man går och lägger sig som man känner sig tacksam över, vilket också kan bidra till en bra känsla innan man ska somna.

Äta ren mat och mindre kött. För att vi ska kunna vibrera så högt som möjligt behöver vi tänka på vad vi äter och dricker, då detta påverkar vår energi mycket. Kött har en låg energi och får oss att gå ner i vibration när vi äter det, och detsamma gäller livsmedel som innehåller mycket tillsatser och som är processad och inte naturlig. Vi bör också undvika att äta mycket socker om vi vill öka vår vibration. Födoämnen med hög vibration är de som växt nära solen, och som är så naturliga som möjligt. Frukt som växt på träd nära solen och grönsaker som växt utan gifter och bekämpningsmedel är det bästa vi kan äta för att öka vår vibration. Grönsaker och växter som innehåller mycket klorofyll är särskilt bra, och exempel på andra födoämnen som är bra för att öka vår vibration är rå kakao, råa nötter, gojibär och broccoli. De livsmedel som är naturliga, har växt i sol och vind, har starka färger och känns lätta och fräscha att äta har en hög vibration. Att rena kroppen från gifter är också bra för att hjälpa till att höja kroppens vibration.

Höja sin vibration genom olika terapier. Det finns många olika terapier och behandlingar som hjälper till att höja vibrationen i kroppen, såsom healing, chakrabalansering, yoga, qigong, tidigare-liv-terapi och auratransformation.

Vara i naturen. I naturen är vibrationerna naturligt höga, och genom att vara i en omgivning med höga vibrationer kan man öka sina egna vibrationer. Att röra på sig har samma effekt, vilket gör att en promenad i vacker natur är ett mycket effektivt sätt att höja sin vibration på. Att spendera tid i naturen gör också att man blir jordad, vilket är viktigt att vara då man arbetar med sin andliga utveckling för att vara i balans. Att gå barfota i gräset är ett mycket bra sätt att jorda sig på.

Meditera. Genom meditation kommer vi i kontakt med vårt högre jag, vilket också gör att vi får en högre vibration. Vi får lättare att tona ner negativa tankemönster vilket är något som sänker vår vibration, och att jobba mot ett annat tankesätt och ett fokus på det positiva i livet och vardagen. Genom meditation kan man också få ett större fokus på sin andliga utveckling, och man kan få lättare att vara här och nu i livet.

Skapa goda energier i hemmet. Vi spenderar mycket tid i vårt hem, och det är därför viktigt att hemmet är en plats där vi kan bibehålla vår höjda energi och också få hjälp att höja den ytterligare. Några sätt att göra detta på är att se till att ha ordning omkring sig, och att jobba med Feng Shui för att bland annat skapa ett bättre flöde av energi i hemmet. Man kan ha kristaller runt omkring sig, levande växter och inreda i färger som ger harmoni. Man kan också rena sitt hem då och då, för att få bort negativa energier och stagnerad energi.

Lyssna på musik. Att lyssna på musik som har höga vibrationer är ett effektivt sätt för att själv höja sina vibrationer. För att musiken ska höja ens vibrationer ska budskapet i låten vara positivt, i övrigt brukar man känna själv vilken sorts musik som man blir glad av vilket är ett tecken på att ens vibrationer höjs.

Rörelse. Energi är rörelse, och ett sätt att höja sin vibration på är att också hålla kroppen i rörelse. Detta stimulerar även kroppen till att producera olika endorfiner, som får oss att må bra och därmed också höjer vår vibration. Dans och promenader i skogen är utmärkta sätt att höja sin vibration på genom rörelse.

Omge sig med människor som har en hög vibration. Ett bra sätt att höja sin vibration på är att omge sig med människor och saker som har en hög vibration, och att vara på platser som har en hög vibration. Människor som får oss att må bra och som vi kan skratta tillsammans med ökar vår vibration, och detsamma gäller för saker som vi tycker är vackra eller platser som får oss att må bra.