Selenit

Selenit är en omtyckt och väl använd kristall, som har höga vibrationer och som också lämpar sig mycket väl för rening av andra kristaller och för att ladda upp dem med ny energi. Selenit består av kristalliserad gips och finns på många platser på jorden och är lätt att få tag i, även om några former av den är lite mer sällsynta. Namnet selenit kommer från grekiskan och betyder ”måne”, vilket kommer av det ljus som större selenitkristaller ser ut att ha.

Selenit är en omfattande kristall med ett brett användningsområde, och den går lika bra att använda ensam som tillsammans med andra kristaller för att exempelvis öka deras effekt. Selenit förknippas med kronchakrat och pannchakrat, och kan bland annat öppna upp för minnen från tidigare liv samt öka den telepatiska förmågan. Den hjälper också till att skapa kontakt med våra vägledare, och passar särskilt bra då man vill komma i kontakt med änglavärlden. Selenit ger en ökad intuition och skapar klarhet, och kan hjälpa till att visa vilken väg som är bäst att gå eller vilket beslut man bör ta i en fråga. Den ger ett lugn och dämpar spänningshuvudvärk, ångest och stress, och tar bort blockeringar och negativa energier.

 

Hur selenit kan användas

Selenit kan med fördel användas vid meditation, och man kan då tona in på kristallens energier genom att hålla den i handen och titta på dess ljus, och sedan hålla den vid kronchakrat under några minuter för att sedan placera den vid pannchakrat på samma sätt. Kristallen kan på detta sätt ge en stark påverkan, vilket gör att en del kan få olika andliga upplevelser under meditationen.

Om man arbetar med healing är denna kristall mycket användbar, då den kan användas till att rena rummet från energier mellan sessionerna. På samma sätt kan den också användas för att rena energierna i hemmet eller på en arbetsplats, genom att man placerar kristallen i det rum som man vill rena. Vid healing kan selenit också användas för att man lättare ska känna var problemet finns i klientens energifält.

 

Rena sin selenit

Det sägs att man inte behöver rena selenit, då den i sig är en renande kristall. Om man ändå känner att man vill rena den kan man göra det genom att lägga kristallen i ett fönster där månljuset lyser in, och det är då som mest effektivt vid fullmåne eller dagarna kring fullmåne. Observera att selenit INTE ska renas i vatten, då vätska gör att den löses upp. Selenit är en mjuk kristall, vilket gör att man också måste behandla den varsamt för att den inte ska gå sönder eller få märken.

 

Olika former av selenit

Selenit finns i olika former och nyanser, och dessa har också sina speciella egenskaper förutom grundegenskaperna som beskrivits ovan. Selenit i form av änglavingar är en mycket vacker formation som sägs vara särskilt kraftfull, men den är inte lika lätt att få tag i som den vanliga seleniten. Selenit i form av en stav används ofta vid healing, och den typen av selenit finns främst i Marocko. Många selenitkristaller kommer från Mexiko, där det finns en gruva med några av världens största kristaller där man bland annat kan hitta upp till 12 meter höga selenitformationer.